Säätiöt vahvistavat taide- ja kulttuurialan johtamis­osaamista yhdessä Aalto EE:n kanssa

Maailman megatrendit, työn muutos ja rahoituksen epävarmuus vauhdittavat taide- ja kulttuurialaa kehittämään johtamis- ja liiketoimintaosaamista. Uusi Business of Culture-ohjelma tarttuu haasteeseen yhdessä alan toimijoiden kanssa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Marraskuussa alkavassa ohjelmassa taide- ja kulttuurialan ammattilaisia ovat tukemassa Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Saastamoisen säätiö, Föreningen Konstsamfundet ja Suomalais-ruotsalainen Kulttuurirahasto.

”Näemme tärkeäksi kehittää kulttuurisektorille entistä parempia edellytyksiä johtamiseen sekä kansainväliseen yhteistyöhön eri toimijoiden välillä”, kertoo Saastamoisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Petteri Karttunen.

Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) ohjelma on laajin taide- ja kulttuurialan kehittämisohjelma, joka tavoittelee alan johtamistaitojen merkittävää kasvua kansainvälisellä tasolla. Business of Culture -ohjelma tarjoaa räätälöidyt työkalut kulttuuriorganisaatioiden strategiseen kehittämiseen, muutoshaasteisiin ja uudistumiseen. Ohjelman asiantuntijoina toimivat tieteen, kulttuurin ja liike-elämän kansainväliset osaajat. Osallistujat edustavat laajasti taiteen eri aloja.

”Yhteiskunta tarvitsee taidetta peiliksi ja uudistuakseen. Kulttuuriorganisaatioiden tehtävä on tässä lähtökohtaisesti todella tärkeä. Taitavalla johtamisella ja tarkoituksenmukaisella business-osaamisella kulttuuriorganisaatiot voivat vain vahvistaa vaikuttavaa tehtäväänsä yhteiskunnassa”, sanoo ohjelman keynote-puhuja, hallitusammattilainen ja yritysjohtaja Karri Kaitue.

Ohjelma on suunniteltu yhteistyössä Göteborgin yliopiston School of Executive Educationin kanssa. Yhteistyössä on mukana myös Ruotsin kansallismuseo.

Lisätietoja: Business of Culture-ohjelman sivut 

Nana Salin, Associate Director, Aalto EE
Puh. 050 461 6780
nana.salin@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education Oy 

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia useissa lokaatioissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

Photo: Aalto EE