Säätiöt ja rahastot ry:n kevätkokous ja -seminaari 9.5.2022

Säätiöt ja rahastot ry:n kevätkokous ja -seminaari järjestettiin 9.5.2022 Santahaminassa Maanpuolustuskorkeakoulun ja sen tukisäätiön kutsumina.

Kevätkokouksessa Santahaminassa ja Teamsin välityksellä yhteensä 79 jäsenen edustajaa mm. vahvisti tilinpäätöksen Sairaanhoitajien koulutussäätiön Sirpa Luukkaisen toimiessa puheenjohtajana. Kevätseminaarissa ”Ympäristökriisi haastaa kokonaisturvallisuutemme – mitä säätiöt ja rahastot voivat tehdä?” pureuduttiin teemoihin monista eri näkökulmista.

Puhujina olivat rehtori, prikaatikenraali Mika Kalliomaa Maanpuolustuskorkeakoulusta, hallituksen puheenjohtaja, eversti Kari PietiläinenMaanpuolustuskorkeakoulun tukisäätiöstä, professori (biodiversiteetti) ja hallituksen jäsen Ilari Sääksjärvi Turun yliopistosta ja Maj ja Tor Nesslingin säätiöstä sekä laatupäällikkö Tarja Hettula Maanpuolustuskorkeakoulusta ja Security Tradingin sijoitusjohtaja (vastuullisuus) Outi Helenius, joka on myös Tiina ja Antti Herlinin säätiön talousvaliokunnan jäsen.

Asiantuntijapuheenvuorot heijastivat niin elonkirjoa kuin Säätiöt ja rahastot ry:n jäsenten moninaisuutta: maanpuolustustutkimuksesta organisaation ympäristövastuullisuuteen ja luontokadon torjumisesta kestävän sijoittamisen tulevaisuuden tekoihin. Yhteistä oli usko parempaan huomiseen säätiöiden tuella ja teoilla.

Säätiöt ja rahastot ry on suomalaisten apurahanjakajien yhdistys, Suomen ainoa säätiöiden etu- ja tukijärjestö. Yhdistyksen 216 jäsentä tukevat vuosittain tiedettä, taidetta ja muuta yhteiskunnan kehittämistä yhteensä yli puolella miljardilla eurolla. www.saatiotrahastot.fi

Kuva: Liisa Suvikumpu