Säätiö

Saastamoisen säätiö - taiteen ja tieteen kumppani Suomessa ja maailmalla

Tuemme pitkäjänteisesti taiteilijoiden ja tutkijoiden työtä sekä edistämme heidän verkostojaan. Järjestämme innovatiivisia kohtaamisia ja kehitämme elävää taidekokoelmaa.

Perhesäätiönä teemme parempaa tulevaisuutta seuraaville sukupolville.

Arvomme — avoimuus, kansainvälisyys, asiantuntevuus ja jatkuvuus — ohjaavat meitä tukemaan taiteilijoita, huippututkijoita, taideinstituutioita ja tieteen kärkihankkeita. Lisäksi tuemme vahvasti muun muassa nuorisolle suunnattuja yhteiskunnallisia hankkeita, kuten Yrityskylä ja Gutsy Go.

Kuva: Kimmo Syväri

Katsaus säätiöön

Saastamoisen säätiö on ankkuroinut itsensä osaksi suomalaista yhteiskuntaa edistämällä tieteen ja taiteen toimijoiden työtä ja verkostoitumista sekä Suomessa että kansainvälisesti.

→ Lue lisää

Säätiön historia

Saastamoisen säätiön tausta on perheyritys Saastamoinen Oy:n varallisuudessa. Kauppaneuvos Herman Saastamoisen vuonna 1876 perustama perheyhtiö oli 1900-luvun tunnetuin kuopiolainen liikeyritys.

→ Lue lisää

Apurahojen haku ja yhteistyömallit

Saastamoisen säätiö tekee tavoitteellista yhteistyötä useiden tieteen, koulutuksen, taiteen ja kulttuurin saralla toimivien kumppaneiden kanssa. Kaikessa toiminnassa edistetään kansainvälisyyttä ja avoimuutta.

→ Lue lisää

Hyvä hallintotapa

Hallinnon ei tarvitse olla pelkkää byrokratiaa tai sääntöjä. Hyvä hallintotapa ohjaa Saastamoisen säätiön toimintaa yhteiskunnan hyväksi. Saastamoisen säätiön toiminta on yleishyödyllistä.

→ Lue lisää

Yliopistojen pääomittaminen

Suomalaisten yliopistojen pääomarakenne on perinteisesti rakentunut täysin julkisen rahoituksen varaan. Valtioneuvostolla on selkeä tahtotila lisätä yksityisen rahoituksen osuutta yliopistojen varainkeruussa.

→ Lue lisää

Yhteystiedot

Käynti- ja laskutusosoite Saastamoisen säätiö sr. Pieni Roobertinkatu 5 B 15 00130 Helsinki

→ Lue lisää

Käyttöoikeudet

Saastamoinenfoundation.fi -sivusto on kaikille avoin ja maksuton verkkopalvelu. Verkkopalvelun sisältöjä voi ladata väliaikaisesti henkilökohtaiseen käyttöön tarkoituksena niiden selaaminen ja katselu.

→ Lue lisää

Saastamoisen Säätiön residenssiohjelma

Säätiön residenssi on suljettuna 1.2.2023-31.1.2024. Residenssiin ei oteta tänä aikana hakemuksia vastaan. Saastamoisen säätiön residenssiohjelman tarkoituksena on tukea taiteilijoita ja tieteentekijöitä tarjoamalla heidän käyttöönsä 1–2

→ Lue lisää