Saastamoisen säätiöltä merkittävä jatkorahoitus Gutsy Go:lle

Saastamoisen säätiö tukee nuorten osallisuutta vahvistavaa Gutsy Go -toimintaa lukuvuoden 2021-22 aikana 100 000 eurolla. Tuki mahdollistaa yhä useamman nuoren osallisuuden kokemuksen vahvistamisen ja yhteiskunnallisen potentiaalin näkyväksi tekemisen. Vuosittain toiminta osallistaa suoraan satoja nuoria ja median kautta satoja tuhansia suomalaisia.

Suomen suurimman ideakilpailun voittanut Gutsy Go -menetelmä valmentaa kokonaiset 14-vuotiaiden ikäluokat kehittämään rauhaa ja luottamusta vahvistavia ratkaisuja omien kaupunkiensa ihmisten hyväksi osana tavallista peruskoulua. Tuloksena syntyy satoja videoituja rauhantekoja ja sosiaalisia innovaatioita, jotka jaetaan paikallisissa ensi-illoissa ja mediassa inspiraatioksi koko Suomelle. Gutsy Go -videopankin kautta nuoret lahjoittavat ideansa tuhansien muiden nuorten ja koulujen käyttöön.

Saastamoisen säätiö on ollut mukana tukemassa Gutsy Go -toimintaa jo vuodesta 2017, ensin osana Vuosisadan rakentajat -kilpailua ja sen jälkeen jatkorahoituksella, nyt jo toista vuotta. Neljän vuoden aikana toimintaan on osallistunut 3000 nuorta 15 kaupunkikohteessa. Nuorten kehittämiä ratkaisuja on syntynyt yli 300. Mediassa Gutsy Go -ratkaisut ovat tavoittaneet yli puolitoista miljoonaa suomalaista.

“Korona on entisestään lisännyt tarvetta nuorten hyvinvointia vahvistavalle ennaltaehkäisevälle toiminnalle. Saastamoisen säätiön kaltaisen rohkean kumppanien tuella meidän on mahdollista tarjota uudenlainen yhteisöllinen ratkaisumalli tässä ajassa yhä useamman koulun ulottuville. Toimiessaan muiden hyväksi nuoret saavat konkreettisen kokemuksen omista vahvuuksistaan ja näkyvän myönteisen roolin yhteisöissään”, kertoo Gutsy Go:n toiminnanjohtaja Veera Ikonen.

Gutsy Go:n tavoitteena on, että menetelmä on lähivuosina tarjottavissa valtakunnallisesti koko 14-vuotiaiden ikäluokalle. Lukuvuoden 2021-22 aikana menetelmä viedään vaikuttavaksi osaksi koulun rakenteita ja arkea Gutsy Go Hubissa, jonka tulokset ovat hyödynnettävissä valtakunnallisesti. Lisäksi toteutuvat ensimmäiset koulujen omatoimiset Gutsy Go -viikot. Vuoden aikana syntyvät nuorten kehittämät ratkaisut julkaistaan Gutsy Go:n videopankissa ja kampanjoitetut materiaalit tarjotaan opetuksen tueksi kaikille kouluille ympäri Suomen.

Lisätiedot:

Veera Ikonen, toiminnanjohtaja, Gutsy Go ry, +358407080701, veera.ikonen@gutsygo.fi
Johanna Vanttaja, tuottaja, Gutsy Go ry,  +358400390551, johanna.vanttaja@gutsygo.fi

Nettisivut: www.gutsygo.fi
Facebook: https://www.facebook.com/GutsyCollective/
Instagram: https://www.instagram.com/gutsycollective/
YouTube: bit.ly/gutsygotube
Twitter: https://twitter.com/gutsycollective

 

Kuva: Nuoria Gutsy Go Kerava viikolta
Kuvaaja: Lino Gilberto