Saastamoinen Foundation Keynote 2022: Sonia Boyce

Lämpimästi tervetuloa Saastamoinen Foundation Keynote 2022 -tapahtumaan, joka järjestetään Tanssin talossa Helsingissä keskiviikkona 14. syyskuuta. Tämän vuoden keynote-puhuja on taiteilija, professori ja tutkija Sonia Boyce, joka voitti Venetsian biennaalin Kultainen leijona -palkinnon keväällä 2022.

Oi mitä hö­lyn­pö­lyä – tut­ki­mus­mat­ka so­si­aa­li­seen leik­kiin, im­pro­vi­soin­tiin ja nor­mien rik­ko­mi­seen

Meillä aikuisilla ei ole useinkaan mahdollisuutta yksinkertaisesti leikkiä – tutkia spontaanisti suhdettamme itseemme, muihin ja ympäristöömme. Leikkiä saatetaan pitää huolettomana, lapsellisena aktiviteettina, usein jopa ajanhukkana. Taiteilija Sonia Boycelle leikki ja improvisointi muiden kanssa on jotain, joka vie hänet katkeutuneiden odotusten ja varauksettoman hulluttelun maailmaan, jossa yksi teko kannustaa toiseen vailla ilmeistä päämäärää.

Viimeisten reilun 20 vuoden aikana Boyce on osallistanut muita ihmisiä taideteostensa tekemiseen työtovereina ja osallistujina. Näissä kohtaamisissa häntä kiinnostaa se, kuinka näennäisen erilaiset ihmiset ja historiat risteävät. Häntä kiehtoo nähdä mitä tapahtuu, kun osallistujat, usein esiintyjien johdattamina, sallivat itsensä ajautua odottamattoman puolelle. Boycen Saastamoinen Foundation Keynote -luento käsittelee hänen yhteisötaiteessa käyttämiään prosesseja ja niiden kautta syntyneitä taideteoksia.

Saastamoinen Foundation Keynote: Sonia Boyce

Ke 14.9.2022 klo 18-20 (ovet aukeavat klo 17.30 ja ne suljetaan klo 18.00.)
Tanssin talo, Kaapeliaukio 3, Helsinki
Kieli: englanti

Vapaa pääsy, ei ilmoittautumista. Salissa on 235 paikkaa, joista 70 on varattu Taideyliopiston opiskelijoille.

Lue lisää Taideyliopiston tapahtumakalenterista

Saapuminen Tanssin taloon
Tanssin taloon saavutaan Kaapelitehtaan Lasipihan kautta pääovista, Kaapeliaukio 3.
Tilaisuudessa on ilmainen valvottu itsepalvelunarikka.

Boycen vierailu on osa Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön vuonna 2014 aloittamaa kuvataiteen kansainvälistymisohjelmaa, johon kuuluu luentojen lisäksi muun muassa kansainvälistä mentorointi- ja residenssitoimintaa akatemian maisteriopiskelijoille ja alumneille.

Kuva: Sonia Boyce, Exquisite Tension, 2005. Image credits: © Sonia Boyce. All Rights Reserved, DACS/Artimage 2022