Poliittisen valokuvan festivaali avautuu lokakuussa 2021

Viides Poliittisen valokuvan festivaali avautuu Suomen valokuvataiteen museossa lokakuussa 2021 nimellä Linnun katse.

Entä jos varis valokuvaisi? Millaisia valokuvia se ottaisi? Millainen maailma olisi kuvattuna linnun näkökulmasta? Festivaali pohtii valokuvien avulla, voiko ihminen kuvitella lintujen katseen ja sitä kautta ymmärtää maailmaa toisin.

PVF lähestyy linnun katsetta sekä lintuperspektiivistä, että laajempana yrityksenä ymmärtää eläimen katsetta – sitä, miltä maailma näyttäisi linnun näkökulmasta. Toisten lajien näkökulman ja elintavan hahmottaminen tiedon ja kuvittelun kautta lisää empatiaa, jota tarvitaan ihmisten ja muiden lajien kanssaelossa. Festivaali tuo näkyväksi myös ihmisen sokeutta ympärillämme tapahtuvalle lajikadolle – jo yli kolmasosa Suomen linnuista on uhanalaisia.Jääkö lintujen laulu soimaan vain äänitteisiin kauppakeskusten käytäville?

Festivaali koostuu laajasta näyttelystä Suomen valokuvataiteen museolla, sekä näyttelyn aiheeseen pureutuvasta oheisohjelmasta. PVF:n näyttely Linnun katse on ensimmäinen Suomen valokuvataiteen museon Kaapelitehtaan näyttelytilassa avautuva kokonaisuus tilan remontin jälkeen.

Tänä vuonna festivaali haluaa lisätä saavutettavuutta ja madaltaa kynnystä osallistumiselle erityisesti tarjoamalla näyttelyyn liittyviä materiaaleja usealla kielellä. Festivaalin teemaa avaava lanseerausteksti on luettavissa festivaalin nettisivuilla suomeksi, engalnniksi, ruotsiksi, pohjoissaameksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi.

Näyttelyssä ovat mukana muun muassa: Camille Auer, Hiwa K, Demelza Kooij, Jorma Luhta, Kristo Muurimaa, Tuula Närhinen, Rorhof, Francesca Todde

Festivaalia ovat tukemassa Helsingin kaupunki, Helsingin seudun lintutiteteellinen yhdistys Tringa, Patricia Seppälän säätiö, Saastamoisen säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Suomen valokuvatiteen museo.

Lisätietoja Poliittisen valokuvan festivaalista

Copyright © 2021 Poliittisen valokuvan festivaali ry. Luoteisväylä 27 A 1, 00200 Helsinki
Yhteys tuottajiin: kerttu@pvf.fi /iiri@pvf.fi

Kuva/Photo: Rorhof: The Pigeon Photographer, 2018, Stadtarchiv Kronberg & Stiftung Deutsches Technikmuseum Berlin.