Muut apurahat

Säätiön tuki ulottuu yli tieteen ja taiteen rajojen

Saastamoisen säätiö on kaikessa toiminnassaan sekä aidosti kansainvälinen että ylpeästi kuopiolainen. Siksi säätiön perustajien antamat arvot ohjaavat meitä edelleen tukemaan aktiivisesti myös yliopistojen ja taideyhteisön ulkopuolisia kohteita.

Uskomme nuorisoon, paikallisuuteen ja tulevaisuuteen, joka on täynnä elämyksiä. Siksi olemme tukeneet muun muassa lasten kulttuurihankkeita, valikoituja urheilutoimijoita ja ja nuorille suunnattuja yhteiskunnallisia hankkeita. Unohtamatta tärkeitä apurahakohteita, kuten järvipelastustoimintaa ja Saastamoisen perheyrityksen historiaan liittyviä kulttuuriprojekteja Syvänniemen kylällä.

Kuva: Kimmo Syväri

 

Tukea kuopiolaiselle jalkapalloilulle

Kuopion palloseura KuPSin, kannustushuuto ’Banzai’ raikuu usein jalkapallokentillä. Sekä huuto että itse jalkapalloseura ovat Suomen perinteikkäimpien ja tunnetuimpien joukossa. Saastamoisen säätiöstä tuli KuPSin, ja erityisesti sen

→ Lue lisää

Tukea pelastustoiminnalle Järvi-Suomessa

Meripelastustoiminta on oiva esimerkki yksityisen ja julkisen sektorin tehokkaasta yhteistyöstä. Merkittävää työtä tuetaan laajasti sekä säätiöiden ja rahastojen että elinkeinoelämän puolesta. Kansainvälisesti toiminta tunnetaan kirjaimista SAR

→ Lue lisää

Pienoismalli välittää ajankuvaa 1920-luvun teollisuustaajamasta

Kuopioon kuuluva Syvänniemen kylä sijaitsee kauniin Kuttajäven rannalla noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Syvänniemen kylällä on pitkä ja merkityksellinen historia yhdessä Saastamoisen säätiön taustalla olevan

→ Lue lisää

Lastenkulttuurikeskus Lastu innostaa nuorta polvea taiteen pariin

Saastamoisen säätiön tavoitteena on edistää myös lasten elämyksiä. Säätiön tukema Pohjois-Savon maakunnan alueella toimiva Lastenkulttuurikeskus Lastu innostaa pohjoissavolaisia lapsia, nuoria ja lapsiperheitä osallistumaan taiteeseen ja kulttuuriin.

→ Lue lisää

Tuntematon sotilas

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva saa ensi-iltansa lokakuussa 2017. Uusi Tuntematon sotilas on silta sukupolvien välillä. Ilmiö, joka kertoo suuren suomalaisen tarinan.

→ Lue lisää

Vuosisadan rakentajat

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta (SRNK) päätti syyskokouksessaan 2014 antaa yhteisen lahjan 100-vuotiaalle Suomelle. Vuosisadan rakentajat -hankkeen kautta säätiöt haluavat puhutella kaikkia suomalaisia, tukea kansalaisia ja yhteiskuntaa.

→ Lue lisää