Kuvataideakatemian alumnit Paola Guzmán ja Xiao Zhiyu valittiin Toronton ja Maastrichtin alumniresidenssien stipendiaateiksi

Syksyn 2024 Liaison of Independent Filmmakers of Toronto (LIFT) -alumniresidenssiin on valittu kuvataiteilija Paola Guzmán ja vuoden 2025 Jan van Eyck Academie -alumniresidenssiin kuvataiteilija Xiao Zhiyu.

Saastamoisen säätiön tuella toimiva Kuvataideakatemian alumnien residenssistipendiohjelma tukee kuvataiteilijoiden jatko-opintoja ja kansainvälistymistä. Kansainväliset asiantuntijaraadit ja residenssikeskukset valitsevat vuosittain residenssiohjelmiin stipendillä lähtevät alumnit.

Kuvataideakatemiasta 2022 maisteriksi valmistunut kuvataiteilija Paola Fernanda Guzmán Figueroa työskentelee kokeellisen elokuvan parissa ja hänet on valittu LIFT-residenssiin. LIFT on taiteilijavetoinen mediataiteen tuotanto- ja koulutusorganisaatio, jossa on erityisesti liikkuvan kuvan huippuosaamista. Kolmen kuukauden residenssijakso Kanadassa alkaa syksyllä 2024.

Kuvataideakatemiasta niin ikään vuonna 2022 valmistunut Xiao Zhiyu työskentelee maalaus- ja installaatiotaiteen parissa. Jan van Eyck Academie on Euroopan tunnetuimpia jatko-opintoihin keskittyviä kansainvälisiä residenssikeskuksia, jonka ohjelmassa työskentelee vuosittain noin 45 taiteilijaa, suunnittelijaa, tutkijaa, kirjoittajaa ja kuraattoria. 11 kuukauden pituinen residenssijakso Hollannissa alkaa tammikuussa 2025.

Saastamoisen säätiön tuki kolmen kuukauden LIFT-residenssiohjelmalle on vuosittain 12 300 euroa ja 11 kuukauden Jan van Eyck Academien residenssiohjelmalle vuosittain 76 600 euroa.

Saastamoisen säätiö ja Kuvataideakatemia onnittelevat stipendiaatteja!

Tutustu Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön residenssikumppaneihin.

Kuvat:

Paola Guzmán, kuvakaappaus tulevasta elokuvaperformanssista, kuvaaja: Paola Guzmán
Xiao Zhiyu ja Paola Guzmán, kuvaaja: Sade Kahra
Xiao Zhiyun teoksia SIC-galleriassa, kuvaaja: SIC/Xiao Zhiy