Kuvataideakatemian alumni Iisa Lepistö on valittu Skotlannin residenssiohjelmaan

Taideyliopiston Kuvataideakatemian Skotlannin alumniresidenssiin lähtijä 2022 on valittu. Kansainväliset residenssiohjelmat tukevat kuvataiteilija-alumnien ammatillista kehitystä. Residenssit luovat mahdollisuuksia myös kohtaamisiin, keskusteluihin ja verkostojen rakentamiseen.

Taideyliopiston Kuvataideakatemia tukee yhdessä Saastamoisen säätiön kanssa alumniensa kansainvälistymistä ja kuvataiteilijan uralla etenemistä residenssistipendien muodossa.

Ecologies in the Making: Sculpting Futures on uusin residenssiohjelmamme Skotlannissa yhteistyössä Cove Parkin ja Scottish Sculpture Workshopin (SSW) kanssa. Taiteilijaresidenssi on jaettu kahteen osaan, mikä mahdollistaa kaksi erillistä kehittämisaluetta: residenssin ensimmäinen kahden kuukauden osuus toteutetaan Cove Parkissa Argyll and Butessa ja toinen kahden kuukauden osuus toteutetaan Scottish Sculpture Workshopissa Aberdeenshiressä.

Kansainvälinen valintalautakunta valitsi Iisa Lepistön, Kuvataideakatemian alumnin, Skotlannin residenssiohjelmaan 2022. Onnea Iisa!

”Odotan innolla taiteilijaresidenssiä sekä Skotlannin Cove Parkissa että Scottish Sculpture Workshopissa. Taiteellinen harjoitteluni koostuu tutkimuksesta, kirjoittamisesta ja veistämisestä, joten koen kaksiosaisen residenssiohjelman ainutlaatuisena työskentelymahdollisuutena!” – Iisa Lepistö

Valintalautakunta 2022:

Andrew Best-Dunkley, professori, Taideyliopiston Kuvataideakatemia

Rebecca Fortnum, dekaani, ohjelma- ja viestintäpäällikkö, The Glasgow School of Art

Alexia Holt, Cove Park

Jenny Salmean, Scottish Sculpture Workshop

Alumniresidenssit ovat osa Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön yhteishanketta, joka rakentaa dialogia taiteen opetuksen ja kansainvälisen taidekentän välille. Lue lisää yhteistyöhankkeesta: https://www.uniarts.fi/projektit/kuvataiteen-kansainvaliset-verkostot/

Kuva: Iisa Lepistö