Ku­va­tai­dea­ka­te­mian alum­ni – hae New Yor­kin ISCP-​residenssiin

Kuvataideakatemiasta valmistuneet maisterit voivat hakea International Studio & Curatorial Program -residenssiin, haku on auki 18.4. 2022 saakka.

Kuvataideakatemian alumneille suunnatut 3–11 kuukauden residenssiohjelmat tukevat kuvataiteilijoiden maisteritutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja korkeatasoisissa residenssikeskuksissa. Kuvataideakatemian residenssikumppanit ovat Jan van Eyck Academie Maastrichtissa, ISCP – International Studio & Curatorial Program New Yorkissa, LIFT Liaison of Independent Filmmakers of Toronto, SPACE Lontoossa sekä Cove Park ja Scottish Sculpture Workshop Skotlannissa. Haku New Yorkin alumniresidenssiin International Studio & Curatorial Program on auki 18.3.-18.4.2022. Kuuden kuukauden residenssijakso alkaa tammikuussa 2023. Kaikenikäiset Kuvataideakatemiasta valmistuneet taiteilijat, joille on kertynyt vähintään viiden vuoden työkokemus, voivat hakea residenssin.

Residenssit Jan van Eyck, SPACE ja LIFT olivat haussa 13.2.–13.3.2022. Seuraava haku on keväällä 2023. Haku Ecologies in the making: Sculpting Futures -residenssiin Skotlannissa haku avautuu seuraavan kerran vuoden 2022 lopussa. Residenssiohjelmat ovat osa Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön kumppanuusohjelmaa, joka rakentaa dialogia taiteen opetuksen ja kansainvälisen taidekentän välille. Lue lisää Kuvataiteen kansainväliset uudet avaukset -hankkeesta.

ISCP – International Studio & Curatorial Program, New York

International Studio & Curatorial Program (ISCP) tukee taiteilijoiden ja kuraattorien luovaa kehitystä ja edistää vaihtoa residenssien ja julkisten ohjelmien kautta. ISCP sijaitsee entisessä tehtaassa Brooklynissa, ja siihen kuuluu 35 valoisaa työstudiota ja kaksi galleriaa. ISCP on New Yorkin kattavin kansainvälinen visuaalisen taiteen residenssiohjelma, joka perustettiin vuonna 1994. ISCP järjestää näyttelyitä, tapahtumia ja offsite-projekteja, jotka ovat maksuttomia ​​ja avoimia kaikille, ylläpitäen eloisaa nykytaiteen toimijoiden ja monipuolisen yleisön yhteisöä. Yli 1 800 taiteilijaa ja kuraattoria yli 90 maasta on toiminut ISCP:n residenssissä. ISCP:n asukkaita rohkaistaan ​​hyödyntämään talon sisäistä taiteilija- ja kuraattoriyhteisöä, joka tarjoaa korvaamattomia kansainvälisiä yhteyksiä, ammatillisia keskusteluja ja kritiikkiä. Ohjelman aikana kaikki asukkaat kutsutaan osallistumaan useisiin aktiviteetteihin ISCP:ssä ja sen ulkopuolella, mukaan lukien neljä ohjelman ydintoimintoa: Visiting Critics, Field Trips, Artists at Work ja Open Studios.

Näin haet ISCP-Residenssiin (hakuohje on englanniksi)

Kuva: Näkymä residenssiasunnon talon katolta.
Kuvaaja: Jonna Kina