Kuudes­luokkalaiset luovat Yrityskylissä taidetta virtuaali­todellisuudessa

Saastamoisen Säätiön valtakunnallisen tuen avulla taide ja kulttuuri näkyvät nyt Yrityskylissä uudenlaisella ja elämyksellisellä tavalla. 

Jokaisesta Yrityskylä Alakoulun pienoisyhteiskunnasta löytyy nyt artLAB-taidepiste, jossa kuudesluokkalaiset pääsevät tuottamaan oman uniikin audiovisuaalisen taideteoksen VR-lasien avulla.  

ArtLAB on Yrityskylä Alakouluissa sijaitseva taidepiste, jossa työskentelee päivittäin kaksi kuudesluokkalaista taidealan ammattilaista: kulttuurituottaja ja elämysopas. ArtLABin taidepisteellä Yrityskylän lapset voivat vapaa-ajallaan tutustua Saastamoisen taidesäätiön omistamaan mediataideteokseen VR-lasien kautta. Esimerkkitaideteoksen tarkoituksena on toimia inspiraationa oppilaille, jotka pääsevät VR-lasien tekniikkaa ja omaa liikettään hyödyntämällä kokemaan ja tuottamaan oman uniikin mediataideteoksensa.  

Vapaus henkilökohtaisen taiteen kokemiseen ja luomiseen

Innovaatiot ja keksinnöt tarvitsevat syntyäkseen luovaa vapaata tilaaProjektin avulla hyödynnetään myös taiteen hyvinvointivaikutusten esittelyä lapsille. Taide lisää luovuutta, keventää mieltä ja auttaa havaitsemaan ja arvostamaan esteettisiä sekä kauniita asioita ympäristössä. VR-lasien avulla oppilaat pääsevät luomaan vapaasti omanlaistaan taidetta, jota kenenkään muun ei tarvitse edes nähdä. Se antaa oppilaille mahdollisuuden nähdä taide ja sen luominen henkilökohtaisena kokemuksena, jonka avulla voi ilmaista turvallisesti erilaisia tunteita.

Yhteistyön avulla voimme tarjota jokaiseen Yrityskylään jokaiselle kuudesluokkalaiselle mahdollisuuden kokeilla ja tutustua VR-tekniikkaan elämyksellisesti. 

Oman taideteoksensa virtuaalitodellisuuteen pääsee luomaan myös 7.11. torstaina osana Helsinki Education Weekia, kun Yrityskylä Helsinki-Vantaa avaa ovensa kaupunkisuunnistukselle klo 17-20. Lisätiedot Yrityskylä by night -tapahtumasta löydät täältä. Huomaathan, että tapahtumaan osallistuminen vaatii ilmoittautumisen ja paikkoja on rajattu määrä. 

Kuva: Päivi Mäkelä, Yrityskylä