Itä-Suomen yliopiston Fulbright Distinguished Chair -ohjelman ensimmäinen vierailija on Päivi Pajukanta Kalifornian yliopistosta

Sydän-, verisuoni- ja aineenvaihduntasairauksien huippuprofessoreiden vierailuja rahoittavan Fulbright Saastamoinen Foundation Distinguished Chair -ohjelman vierailut käynnistyvät Itä-Suomen yliopistossa syyskuussa 2017.

Ensimmäinen Saastamoisen Säätiön, Fulbright Suomen ja Itä-Suomen yliopiston yhteisrahoituksella Itä-Suomen yliopistoon saapuvista kahdesta sydän-, verisuoni- ja aineenvaihduntasairauksiin erikoistuneesta huippututkijasta on professori Päivi Pajukanta. Lääketieteen tohtoriksi Helsingin yliopistosta valmistunut Pajukanta toimii professorina Human Genetics -yksikössä Kalifornian yliopistossa.

Fulbright Saastamoinen Foundation Distinguished Chair in Cardiovascular and Metabolic Diseases Research -ohjelman apurahat kohdennetaan terveystieteisiin, erityisesti sydän- ja verisuonitautien sekä aineenvaihduntasairauksien tutkimukseen. Tutkimus on yksi yliopiston strategiassa määritellyistä kansainvälisistä huippututkimusalueista.

 

Fulbright Finland Awards -stipendit 2017–2018 jaettiin

Myös Fulbright Finland Awards -stipendit lukuvuodelle 2017–2018 jaettiin Helsingin kaupungintalolla 17. toukokuuta pidetyssä palkintojenjakoseremoniassa. Fulbright-ohjelman mahdollistamana yhteensä 34 stipendiaattia – tutkijaa, opettajaa, opiskelijaa ja asiantuntijaa – suuntaa Yhdysvaltoihin lukuvuodeksi 2017–2018.

Fulbright-stipendiaatit ovat tulevaisuuden muutoksentekijöitä, jotka omilla alueillaan edistävät tieteen, taiteen tai oman alansa kehitystä muun muassa kansainvälisen yhteistyön ja verkostoitumisen kautta. Stipendiohjelmalla tuetaan ehdokkaita, joiden työn tuloksilla on mahdollisuuksia vaikuttaa laajasti.

Säätiön stipendiohjelman yleisenä tavoitteena on edistää vuorovaikutusta Suomen ja Yhdysvaltain väestöjen välillä. Ohjelmaa tukevat Suomen ja Yhdysvaltojen hallitukset, Fulbright Suomen Finland-America Educational Trust Fund -rahasto, korkeakoulutuksen ja yksityisen sektorin kumppanit Suomessa ja Yhdysvalloissa sekä yksityiset lahjoittajat.

 

Kuva: Studio Terho Photography, courtesy of Fulbright Finland