Haku Jan van Eyck Academien alumniresidenssiin on auki

Kuvataideakatemian alumneille suunnatut residenssiohjelmat tukevat kuvataiteilijoiden maisteritutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja korkeatasoisissa residenssikeskuksissa. Residenssiohjelma on osa Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön yhteistyöhanketta, joka rakentaa dialogia taiteen opetuksen ja kansainvälisen taidekentän välille. Haku Maastrichtissa sijaitsevaan Jan van Eyck Academien alumniresidenssiin on auki 1.-28.2.2023.

Jan van Eyck on Euroopan tunnetuimpia monialaisia jatko-opintoihin keskittyviä residenssikeskuksia. Sen ohjelmassa työskentelee vuosittain n. 45 taiteilijaa, suunnittelijaa, tutkijaa, kirjoittajaa ja kuraattoria eri maista. Residenssit voivat olla luonteeltaan tutkimuksellisia tai tuotannollisia.

Jokaiselle osallistujalle tarjotaan aikaa, tilaa ja asiantuntemusta taiteellisen toiminnan syvälliseen kehittämiseen. Yhteinen piirre valituille taiteilijoille on utelias, avoin ja sitoutunut asenne, ja osallistujien työt ilmentävät tutkivaa ja sitoutunutta taidekäytäntöä. Residenssitaiteilijat voivat hyödyntää viiden laboratorion – Ruoka, Materiaali, Valokuvaus ja audiovisuaaliset mediat, Paino ja julkaisu, Tulevaisuuden materiaalit – ja kolmen osaston – Luonnontutkimuksen, Taiteen ja yhteiskunnan sekä Tutkimuksen ja koulutuksen – tiloja ja asiantuntemusta sekä hyvin varustettua kirjastoa. Residenssissä asuvat taiteilijat viettävät 11 kuukautta studioissaan ja akatemiarakennuksessa työskennellen, (vierailevien) neuvonantajien ja henkilökunnan ohjaamana ja tukemana. Residenssissä he pääsevät kehittämään tutkimustaan perusteellisesti osallistuen samalla akatemian julkisen ohjelman muotoutumiseen.

Lue taiteilija Tiina Pyykkisen kokemuksista Jan van Eyck Academiessa vuosilta 2021-2022 Taideyliopiston alumniblogista.
https://blogit.uniarts.fi/kirjoitus/kuvataideakatemian-alumni-tiina-pyykkinen-residenssissa/

Näin haet Jan van Eyckiin (hakuohje englanniksi)

Kuva: Open Studios 2022. Photo Jan van Eyck Academie
Kuvaaja: Tiina Pyykkinen