EMMA

Uutta luova yhteistyö jatkuu

Nykytaide ei koskaan lepää. Se käy jatkuvaa vuoropuhelua modernismin ja historian kanssa. Näiden leikkauspisteessä toimivat myös Espoon modernin taiteen museo ja Saastamoisen säätiö.

Espoon modernin taiteen museo ja Saastamoisen säätiö työskentelevät suomalaisen ja kansainvälisen taiteen edistämiseksi. Säätiön taidekokoelma on EMMAn kivijalka, jonka näyttelyt avaavat yleisölle ikimuistoisia taide-elämyksiä myös vaihtuvien näyttelyiden rakentamisen aikoina.

Säätiön ja EMMAn kymmenvuotinen yhteistyö on ainutlaatuista. Siihen kuuluu yhdessä toteutettuja taideprojekteja, kuten Kulttuurikeskus WeeGeen viereisen Ahertajankulman Taidepoliisi-veistos viestittämässä taiteesta, Tapiolan metroaseman taideteos vastaanottamassa metrolla tulijan taiteen maailmaan, puhumattakaan säätiön aktiivisesta taiteen hankinnasta Espoon modernin taiteen museon näyttelytoiminnan edistämiseksi.

Nyt esillä – Kosketus

Kosketus on Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely EMMAssa. Suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta esittelevän näyttelyn ydinteemana on ihmisyys, jonka kautta pohditaan elämän peruskysymyksiä. Kokonaisuus koostuu eri teemoista, jotka

→ Lue lisää

Aiemmat kokoelmanäyttelyt EMMAssa

Vuoden 2006 kokoelman avajaisnäyttely jälkeen ripustusta on uudistettu teemanäyttelyjen muodossa. Näyttelyt ovat avanneet värin teemaa eri aikaisten ja eri taiteenlajeja edustavien kokoelmateosten avulla.

→ Lue lisää

Kokoelman avajaisnäyttely

Saastamoisen säätiön taidekokoelman ensimmäinen ripustus EMMA – Espoon modernin taiteen museossa valmistui lokakuussa 2006, kun museo avautui yleisölle. Kokoelman avajaisnäyttelyn suunnittelivat professori Leena Peltola ja FM Päivi

→ Lue lisää

Koiran ja suden välissä

Koiran ja suden välissä / Entre chien et loup (2008—2011) tutki harmaan sävyjen laajaa kirjoa. Kuraattori, kuvataiteilija-kirjailija Hannu Väisänen maalasi näyttelytilaan ripustuksen ajan 27.10.–9.11.2008 mukaan nimetyn työn.

→ Lue lisää

Punainen

Punainen / Rött / Red  (2010—2012) näyttelyn nelisenkymmentä teosta toivat esiin punaisen värin monimuotoisuuden pinkin sävyistä caput mortumiin. Näyttelytilaa ja teemaa yhdisti ja käsitteellisti punaisista pigmenteistä koostettu elementti, joka

→ Lue lisää

Maailma matkalaukussa

Maailma matkalaukussa - Juhani Harrin esinekoosteita ja kollaaseja esittelevä näyttely (2011—2013) syntyi säätiön laajasta Harri-kokoelmasta sekä Porin taidemuseoon talletetusta, yksityisen keräilijän kokoelmasta.

→ Lue lisää

Vesiputoussateenkaari ja muita tapahtumia luonnossa

Vesiputoussateenkaari ja muita tapahtumia luonnossa (2013—2015) esitteli nykytaiteen maisema- ja luontoteemoja säätiön kokoelmateosten pohjalta. Nimensä näyttely sai kuvataiteilija Kari Cavenin liikkuvasta veistoksesta

→ Lue lisää