Tukea kuopiolaiselle jalkapalloilulle

Kuopion palloseura KuPSin, kannustushuuto ’Banzai’ raikuu usein jalkapallokentillä. Sekä huuto että itse jalkapalloseura ovat Suomen perinteikkäimpien ja tunnetuimpien joukossa.

Saastamoisen säätiöstä tuli KuPSin, ja erityisesti sen junioritoiminnan yhteistyökumppani, sillä säätiön toinen perustaja vuorineuvos Osmo P. Karttunen uskoi tulevaisuuden olevan nuorissa. Vuorineuvos Karttunen oli paitsi liike-elämän ja politiikan kansainvälinen vaikuttaja myös KuPSilainen jalkapallomies. Hän toimi vuosina 1963-1974 Suomen Palloliiton hallituksen puheenjohtajana ja vuosina 1972-1976 Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n hallituksen jäsenenä.

Saastamoisen säätiö tukee KuPSia pitkäaikaisesti kolmen vuoden jaksoissa. Jalkapalloseura käyttää saamansa varat palkitsemalla vuorineuvos Osmo P. Karttusen stipendein lahjakkaita nuoria pelaajia. Saastamoisen säätiö iloitsee siitä, että stipendi on kannustanut nuoria pelaajia kansainvälisyyteen. Kansainvälisyys on ollut yksi säätiön tärkeimmistä arvoista sen perustajien Osmo P. Karttusen ja hänen puolisonsa FM Liisa Karttusen ajoista lähtien.

Kuva: Mika Kaján, seurakuva