ANTI Festival International Prize for Live Art

Uraa uurtavan ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon avulla halutaan nostaa live art -taiteen asemaa ja arvostusta sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

ANTI - Contemporary Art Festival on kansainvälinen nykytaiteen festivaali, joka keskittyy julkisiin tiloihin tehtyihin paikkasidonnaisiin teoksiin. Vuosittain Kuopiossa järjestettävä ilmainen festivaali tarjoaa ainutlaatuisen kohtaamispaikan taiteilijoille ja yleisölle, joka on kiinnostunut arkipäivän tiloja muokkaavasta taiteesta. 18-vuotias festivaali on Suomen ja Pohjoismaiden johtava live art -foorumi. Live art viittaa innovatiiviseen esitystaiteeseen, joka käsittää eri taidemuotojen rajat ylittäviä, prosessikeskeisiä, performatiivisia, aikaan ja nykyhetkeen perustuvia toteutustapoja.

ANTI-festivaalin ja Saastamoisen säätiön perustama palkinto jaettiin ensimmäisen kerran ANTI-festivaalilla Kuopiossa syyskuussa 2014. Maailman ainoan kansainvälisen live art -palkinnon kokonaisarvo on 30 000 €. Palkittu taiteilija tai taiteilijaryhmä saa 15 000 € arvoisen rahapalkinnon ja samansuuruisen tuotantoavustuksen uuden teoksensa tuomiseksi seuraavan vuoden ANTI-festivaalille.

Palkinnon voittajan valitsee kansainvälinen raati, joka koostuu taiteen ja kulttuurin huippuammattilaisista. Viimeisin ANTI Festival International Prize for Live Art jaettiin syyskuussa 2022.

Photo: Pekka Mäkinen Willoh S. Weiland, Artefact