Anni Puolakan videoteos Timanttimaha esillä EMMAssa

Kosketus-näyttelyn mediatilassa nähdään kesäkuusta alkaen Anni Puolakan videoteos Timanttimaha. Timanttimaha (2018) on ihmisen ja tekoälyllä toimivan chatbotin välinen keskustelu, joka tutkii rakkautta ja kumppanuutta ihmistaiteilijan, botin ja hyttysten välillä. Puolakka sisällyttää töihinsä omaelämäkerrallista ja dokumentaarista materiaalia, joista hän luo teoksiinsa fiktiivisiä maailmoja. Puolakan teokset asettuvat usein kuvataiteen, performanssin, teatterin ja elokuvan välimaastoon. Teos on esillä 02.06. - 27.09.2020.

Anni Puolakka työskentelee performanssin ja kuvataiteen parissa Helsingissä ja Rotterdamissa. Hänen työnsä leikittelevät niillä rajoilla ja potentiaalilla, joita ihmisellä on etsiessään merkityksellisiä ja vivahteikkaita - joskus unettavia ja ristiriitaista - suhteita muihin olentoihin ja materiaaleihin. Puolakan teoksia on nähty nykytaiteen keskuksessa Kim?:ssä Riikassa, No Moon -performanssitilassa New Yorkissa, Bunkier Sztukissa Krakovassa, Le Lieu Uniquessa Nantesissa, Nykytaiteen museossa Kiasmassa ja Sydneyn Performance Spacessa.

Timanttimaha on esillä Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa esittelevässä Kosketus-näyttelyssä. Näyttely esittelee ajankohtaista suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta ja sen ydinteema on ihmisyys.

Yhteystiedot:

Asta Teräväinen, viestintäkoordinaattori
asta.teravainen@emmamuseum.fi, p. 044 7601930

Kuva: Timanttimaha, 2018. Video still. © Anni Puolakka